Το εργαστήρι Υποκριτικής για εφήβους: “Αυτή είναι η δική μου ιστορία…”

Το εργαστήρι Υποκριτικής για εφήβους: “Αυτή είναι η δική μου ιστορία…”

 

Tα μαθήματα στην τάξη, είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης της υποκριτικής με τον Στράτο Τζώρτζογλου, ο οποίος είχε την “ευλογία” να ξεκινήσει την μαθητεία του ως “ο τελευταίος μαθητής του Κάρολου Κουν” στην τελευταία σκηνοθεσία του Κουν της παράστασης “Ο Ήχος του Όπλου” της Λουλάς Αναγνωστάκη στο «Υπόγειο» του Θέατρου Τέχνης.

Στη συνέχεια  συναντήθηκε επαγγελματικά ,στο θέατρο ,με κορυφαίους “δάσκαλους” – σκηνοθέτες, όπως Μίνος Βολανάκης, Ζυλ Ντασσέν, Σπύρος Ευαγγελάτος, Ρούλα Πατεράκη, Ανδρέας Βουτσινάς, Γιάννης Κόκκος, Bijoux de Kant-Γιάννης Σκουρλέτης, Άντζελα Μπρούσκου και  στον κινηματογράφο με τους Θόδωρο Αγγελόπουλο, Παντελή Βούλγαρη , Μιχάλη Κακογιάννη, Νίκος Παναγιωτόπουλο, Eva Bergman, Bruno Coppola, Michel Favart, Dragan Bjelogrlic.

Τα τελευταία χρόνια έζησε στις Η.Π.Α. οπού και παρακολούθησε masterclasses στο L.A. με την “acting coach” Ivanna Chubbuck, της οποίας ξεχωρίζουν οι συνεργασίες της με τον Brad Pitt, τη Halle Berry, τη Charlize Theron, τον James Franco, τον Sylvester Stallone αλλά και με τον Aaron Speiser ο οποίος συνεργάστηκε ως “acting coach “με τον Will Smith, τη Jennifer Lopez, τον Gerard Butler και τη Marion Cotillard.

 

 Ως καλλιτεχνικός συνεργάτης του στο εργαστήρι αυτό, ο Βαγγέλης Παπαδάκης ηθοποιός και σκηνοθέτης, performer και αρχιτέκτονας, βοηθός της Λυδίας Κονιόρδου σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου με πολυετή προϋπηρεσία στον χώρο του θεάτρου της επινόησης και εμψυχωτής σε ομάδες εφήβων, ο οποίος θα συμπράττει με τον Στράτου Τζώρτζογλου στην διεξαγωγή του σεμιναρίου μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς και την δραματουργική επεξεργασία του υλικού των συμμετεχόντων.

 

Το εργαστήρι αυτό απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 έως 17 ετών που θέλουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στο κόσμο του θεάτρου. 

Σε εφήβους, πρωταγωνιστές της ζωής με λόγο και ανάγκη έκφρασης. 

Σε νέους που μέσα από την δική τους φωνή, το δικό τους σώμα, τις δικές τους εμπειρίες θα πουν την “δική τους” ιστορία. 

Η σκηνή γίνεται ένας χώρος ασφάλειας όπου ο νεαρός συμμετέχων μπορεί να εκτεθεί και να νιώσει αυτοπεποίθηση. Αυτήν ακριβώς την αυτοπεποίθηση που θα χρειαστεί βγαίνοντας ξανά στον έξω κόσμο για να δράσει και να ονειρευτεί έναν καλύτερο κόσμο.

Το “act” σημαίνει δρω. 

Και “ηθοποιός” σημαίνει «ποιώ ήθος»,

έννοιες πολύτιμες για την πορεία ενός εφήβου.

Μέσα από λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα, μύθους, ποιήματα, παραμύθια, τραγούδια και μουσικές, ειδησεογραφική επικαιρότητα, μέσα από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, την Αντιγόνη αλλά και τα δικά τους κείμενα, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και το θεατρικό παιχνίδι, μέσα από την κατανόηση του “άλλου”, του συγγραφέα του ρόλου, του συναδέλφου του εαυτού, θα στηθεί ένας κόσμος “δικός τους” όπως οι έφηβοι μπορούν να τον οραματιστούν και να τον μοιραστούν μαζί μας.

 

Στο τέλος της χρονιάς θα λάβει χώρα μια παράσταση με το υλικό του κάθε συμμετέχοντα.

 

Info:

Κάθε Σάββατο  ώρες 11.00 π.μ ως 14.00 μ.μ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ΑΝΑΝΤΑ (3ος Όροφος)

Κειριαδων 11 & Σφηττιων 10 

Κάτω Πετράλωνα -Αθήνα 118 54

Μετρό Κεραμεικός

Τηλέφωνο επικοινωνίας 697 3035299 

E-mail stratosphereart@gmail.com

Instagram: tzortzoglou_workshops

Facebook: Stratos Tzortzoglou Workshops

© Stratos Tzortzoglou - All rights reserved